Krajči verí, že Slovan sa ešte stretne s Košicami v KHL

23.04.2012 Bratislava

Bratislava 23. apríla (TASR) - Generálny manažér hokejistov bratislavského Slovana Maroš Krajči verí, že úradujúci slovenský majster sa v budúcnosti ešte stretne s tímom HC Košice v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL). Belasí, ktorí majú namierené od novej sezóny do prestížnej KHL, uzavreli svoju extraligovú kapitolu v sobotu na východe republiky, kde v siedmom finálovom stretnutí zdolali práve Košice 2:1 po predĺžení.

Už v sezóne 2011/2012 sa v KHL predstavil slovenský klub Lev Poprad, ktorý sa však po vydarenej "promotion" presunul do lukratívnejšej Prahy. Nečudo, že druhá najprestížnejšia hokejová súťaž bola aktuálnou témou aj medzi funkcionármi Slovana a Košíc počas finálovej série.

"Samozrejme, že sme sa o tom bavili aj v Košiciach. Ale aj z toho nostalgického titulu, že sme spoločne niekoľko rokov hrávali extraligu a prežívali dobré aj zlé obdobia. Časom to človeku ľúto príde, ale pred nami je už nová výzva. Verím však, že sa ešte s Košicami stretneme aj v KHL. Počítam s tým, že ešte minimálne jedno slovenské mužstvo sa tam objaví. Na druhej strane, Slovan sa môže raz vrátiť aj do extraligy, preto radšej nikdy nehovor nikdy. Osobne ale verím, že Slovan bude v KHL dlho a celá táto súťaž bude ešte napredovať," povedal Krajči, ktorý naznačil v akom bode sa momentálne nachádzajú rokovania o vstupe Slovana do KHL: "Z našej strany máme k tomu už veľmi blízko, samozrejme za Košice ja hovoriť nemôžem. Musí však ku nám ešte prísť komisia z KHL, ktorá odobrí technické formality ako štadión a jeho vybavenie. Sú tam ešte ďalšie podmienky, ale skôr formálneho charakteru, ktoré v priebehu dvoch-troch týždňov definitívne dotiahneme do konca."

Napriek zisku majstrovského titulu viacerí hráči súčasného kádra zrejme opustia belasú šatňu. Potenciálny nováčik KHL potrebuje totiž ešte zvýšiť konkurenciu v tíme, aby v náročnej sezóne dokázal konkurovať klubom z Ruska, Bieloruska a Lotyšska.

"Samozrejme, že sa musíme posilniť, ale to nie je len moja úloha. Vo vedení je viacero šikovných ľudí. Už spoločne nad tým premýšľame, ale teraz necháme ešte chlapcov dooslavovať. Potom v priebehu dvoch-troch dní sa tomu budeme už naplno venovať. Čo sa týka otázok ohľadne sponzorov, tak na tie budem odpovedať až na oficiálnej tlačovej konferencii," uviedol generálny manažér Slovana, ktorého snahy a aktivity podporuje aj bratislavský primátor Milan Ftáčnik: "Slovan je pýchou Bratislavy. Je to klub, ktorý dosahuje výborné výsledky na futbalovom poli aj v hokeji. Sme na to všetci právom hrdí a držíme palce, aby sa hokejistom darilo aj v novej súťaži, do ktorej Slovan smeruje. Budeme mať ohľadne KHL ešte stretnutie s pánom Krajčim a ďalšími predstaviteľmi, pretože sa na to potrebujeme pripraviť. My ako mesto, ale aj štadión a jeho okolie. My totiž Slovan vnímame ako svoj klub."
 

Vyberte región